luni, 4 octombrie 2010

BLESTEMUL. OARE EXISTĂ BLESTEME?

Multi dintre noi se intreaba daca blestemul exista intr-adevar.
Iata o intrebare: Exista rugaciuni pentru inlaturarea blestemului? Da. Iata, prin acest raspuns am demonstrat ca blestemul exista.
Iata inca un exemplu prin care putem sa dovedim ca blestemul exista. La Slujba Inmormantarii preotul rosteste: “Si daca a cazut robul tau acesta sub blestemul tatalui sau, al maicii sale sau sub blestemul sau... iarta-l pe acesta prin mine smeritul si nevrednicul robul tau.” Deci, iarasi am demonstrat ca blestemul exista.Tot de aici reiese ca blestemul are viata chiar si, atunci cand omul singur se blesteama.
Daca auzim ca cineva ne-a blestemat, nu trebuia sa ne impacientam, nu trebuie sa disperam. Blestemul poate rodi doar in omul care nu crede in Dumnezeu, caci daca blestemul ar putea rodi in orice om, atunci ar insemna ca blestemul este mai puternic chiar si decat Tatal Creator, iar acest lucru nu este permis.
Daca ne uitam putin la Molitfele Sfantului Vasile cel Mare vom vedea ca blestemul are si o latura pozitiva, si anume aceea de a indeparta demonii prin citirea de rugaciuni: “Te blestem pe tine, incepatorul rautatilor si al hulei, capetenia impotrivirii si urzitorul vicleniei. Te blestem pe tine cel aruncat din lumina cea de sus si surpat pentru mandrie in intunericul adancului.”
Blestemul este acceptat de Biserica doar in acest sens.
Vedeti voi, cel mai trist lucru este acela ca oameni din ziua de azi ajung la biserica doar cand au o problema de acest fel sau mai rau este ca, ei se multumesc doar cu aceste molitfe, fara a participa la Sfanta Liturghie.
Stancu Victor-Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu