luni, 18 octombrie 2010

ATENTIE LA "E-URI"

In ultimii ani, producatorii au invatat cum sa-i fenteze pe cumparatori: pe etichete nu mai scrie "arome sintetice", ci "arome natural identice". Aditivii sintetici nu mai sunt mentionati dupa codul E, ci dupa numele propriu-zis: acid citric, conservant, gelifiant. Rareori cumparatorul se gândeste ca aceste ingrediente sunt de fapt E-uri. 

Aditivii alimentari sunt substante adaugate intentionat alimentelor pentru a le oferi proprietati suplimentare fata de cele de baza, de exemplu culoare, indulcire sau pentru conservare. În clipa de faţă cumpărătorii sunt păcăliţi în diferite moduri.
Un studiu recent al Clinicii de Oncologie din Dusseldorf - Germania, despre efectele aditivilor alimentari asupra organismului uman, a ierarhizat o serie de compusi toxici sau cancerigeni. Aproape toti acesti compusi pun intr-un real pericol organismul. Prezentam in continuare, lista "E"-urilor considerate de specialistii oncologi drept deosebit de periculoase.
  Adaosuri suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477;
  Adaosuri periculoase: E 102, E 110, E 120, E 124;
  Adaosuri toxice: produc boli intestinale: E 220, E 221, E 222, E 223, E 224; afecteaza tubul digestiv: E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466; produc boli de piele: E 230, E 231, E 232, E 233; suprima din organism vitamina B12: E 200; cresc colesterolul: E 320, E 321 (antioxidanti din margarina); ataca sistemul nervos: E 311, E 312; produc boli ale aparatului bucal: E 330 (acidul citric sau sarea de lamaie - cel mai periculos adaos cancerigen).
  Adaosuri cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211 (foarte nociv), E 213, E 214, E 215, E 217, E 230, E 631 (glutamatul de sodiu).
  Aditivii cancerigeni au fost deja interzisi in SUA, Uniunea Europeana si cateva dintre fostele state ale URSS. 
SURSA: http://www.descopera.net/aditivi_alimentari.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu