sâmbătă, 17 martie 2012

GATA CU GRATARELE! LEGEA PICNICULUI A FOST PROMULGATA!

POTI FI AMENDAT DACA BEI O STICLA DE SUC SI MANANCI UN PACHET DE BISCUITI...LA IARBA VERDE!
Legea picnicului, potrivit căreia este interzisă organizarea picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate dotate cu facilităţi şi utilităţi, a fost promulgată preşedintele Traian Băsescu vineri, a anunțat Administrația Prezidențială.
Legea picnicului a fost aprobată la sfârşitul lunii februarie de Camera Deputaţilor. Actul normativ trece responsabilitatea zonelor de picnic în sarcina autorităţilor locale, stabileşte criterii clare de amenajare şi dotare a zonelor de picnic, precum şi amenzi pentru cei care încalcă aceste prevederi.
Pe de altă parte, documentul nu stabileşte numărul, suprafaţa sau tipul zonelor de picnic alese de către autorităţile locale, ci stabileşte un cadru general de reguli şi obligaţii pe care autorităţile, dar şi publicul larg, trebuie să-l respecte atunci când derulează activităţi de picnic.
Legea defineşte drept "picnic" orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi alimente precum şi după caz aprinderea sau nu a focului. Dacă organizaţi un astfel de picnic în afara zonelor dotate cu facilităţi, riscaţi o amendă cuprinsă între 100 şi 5.000 de lei.
SURSA:
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/gratar-intrezis-legea-picnicului-votata-383918.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu