luni, 1 noiembrie 2010

SODOMA ŞI GOMORA


Sodoma şi Gomora au fost două cetăți la sud de Marea Moartă, care conform Bibliei, au fost distruse din porunca Domnului, pentru desfrânarea de acolo.
În timp ce Avraam stătea sub stejarul Mamvri, Dumnezeu a venit la el și i-a spus că va distruge Sodoma și Gomora, pentru fărădelegile ce se întâmplau în cele două cetăți. Avraam, amintindu-și că Lot este în Sodoma, s-a târguit cu Dumnezeu că dacă vor fi zece drepți în Sodoma, să nu îi pedepsească și pe ei împreună cu păcătoșii (Facerea 18:20-32). Atunci, Cei doi Îngeri s-au dus la Sodoma în căutare de oameni drepți. Ei au fost primiți în casă de Lot, care le-a dat și de mâncare. Însă sodomiții, auzind că Lot a găzduit niște străini, au venit la casa lui ca să-i facă prizonieri pe Cei doi îngeri, dar aceștia îi orbiră pe toți cei care veniseră la poarta lui Lot. Îngerii i-au luat pe Lot și pe soția sa și cele două fiice ale sale și au plecat din Sodoma, care începuse a fi acoperită de o ploaie de pucioasă și foc din cer. Femeia lui Lot, care a privit în urmă împotriva sfatului îngerilor, a fost prefăcută într-un stâlp de sare (Facerea 19:1-26).
După ce au trecut prin Țoar, Lot și fetele lui s-au adăpostit într-o peșteră. Fetele sale, neavând parte de bărbat, l-au îmbătat pe tatăl lor și s-au culcat cu el. Din fiica cea mare s-a născut Moab, tatăl moabiților, iar cea mică a născut pe Ben-Ammi, tatăl ammoniților (Facerea 19:31-38).
Gomora, la fel ca și Sodoma și alte orașe din împrejur au fost distruse de urgia Domnului.
SURSA: http://ro.wikipedia.org/wiki/Pagina_principal%C4%83
 DOCUMENTAR VIDEO:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu