miercuri, 18 aprilie 2012

STATISTICA INGRIJORATOARE!...DRAMATIC!

Peste 35 la sută dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 32 de ani au avut cel puţin un avort, rezultă dintr-un sondaj realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP).
SPUNE NU AVORTULUI!
NU OMORATI BEBELUSII!
35 la sută dintre femei au avut cel puţin un avort. Totodată, o femeie din patru cu vârste peste 33 ani a declarat că a făcut cel puţin un avort. Femeile din eşantionul cercetării, reprezentative la nivel naţional, au în general un nivel scăzut de educaţie sexuală, respectiv în domeniul sănătăţii reproducerii şi cunosc foarte puţin despre efectele folosirii mijloacelor de contracepţie".

Autorii studiului consideră că îngrijorător pentru responsabilitatea fiecăreia faţă de controlul stării de sănătate este şi procentul de 47 la sută al celor care spun că au făcut un control ginecologic mai rar de o dată pe an.

"Mai grav, cinci la sută spun că nu au fost niciodată la un control de specialitate, ceea ce este îngrijorător pentru starea de sănătate a femeilor, de unde şi incidenţa tot mai mare a cazurilor de cancer de col uterin", apreciază şeful Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie de la Spitalul Elias din Bucureşti, profesor doctor Radu Vlădăreanu, citat de Mediafax.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu